De trendkleur van 2017? Greenery!

Elk jaar kiest Pantone - een gerenommeerd kleureninstituut - bij het begin van het jaar een trendkleur. Het hele jaar door wordt deze kleur in the picture gezet en vormt het een belangrijke inspiratiebron voor fabrikanten van decoratie, mode, enzoverder. Kleurcode 15-0343 is er dus eentje om te onthouden dit jaar!

Een kleur vol hoop

Aan de nieuwe trendkleur wordt ook altijd een mooi verhaal gekoppeld, een beetje storytelling is in natuurlijk. De zachtgroene tint knipoogt naar de ontluikende natuur op een prille lentedag. Maar waarom net dit jaar Greenery? ‘We weten dat we in een wereld leven waar een zeer gespannen sfeer heerst, dit is dan ook de kleur van de hoop en van de verbondenheid met de natuur’, geeft Leatrice Eiseman van Pantone ons mee. Zo weet je tenminste waarom je met die lichtgroene kussenslopen en dekentjes in de weer gaat.

3 manieren om groen in je woonkamer te brengen

Weinig mensen zullen opteren voor een groene sofa, daar zijn we ons bij Passe Partout van bewust, maar het is natuurlijk ook mogelijk de kleur subtieler in je leefruimte te smokkelen. Wij vonden alvast 3 leuke items die de tint in huis brengen en voor de juiste sfeer zorgen, zonder te overheersen.

Kussenslopen


Ideaal om een ‘Greenery’ accent aan je sofa en woonkamer mee te geven! Bovendien zijn ze makkelijk te vervangen en ben je als je wil elk jaar helemaal mee. De durfals gaan voor een motief met bladeren voor een extra twist.

Bijzettafeltje 


Een multifunctioneel, stoffen bijzettafeltje is niet alleen een eyecatcher, het is nog eens handig ook. Ideaal om je interieurmagazines te showen of je glazen op te plaatsen. Wel uitkijken met het morsen!

Kunst 


Een goed gekozen schilderij fleurt je woonkamer op en geeft het een extra dimensie. Bij Passe Partout geven we alvast het goede voorbeeld.

Planten in je salon

Maar het stopt natuurlijk niet bij enkel de kleur: ook planten horen dit jaar meer dan ooit thuis in je interieur. Kies je planten wel verstandig, want als je niet de tijd hebt om ze te verzorgen verdorren ze in een mum van tijd. Een cactus of vetplant heeft heel wat minder onderhoud nodig en kan ook perfect!

Onze nieuwe modellen laten zich uitstekend combineren

Onze nieuwe modellen uit de Passe Partout 2017 Collectie laten zich uitstekend combineren met al dat groen. Zeker op de lichte, neutrale tinten en stoffen komt Greenery goed tot uiting. Bekijk zeker onze modellen Luigi en Dante eens in de verkooppunten! Wist je trouwens dat ons model Luigi ook in een hele leuke groene tint te verkrijgen is? Stuur ons gerust een berichtje als je meer wil weten over onze modellen en waar ze te verkrijgen zijn. Uiteraard kan je ons ook volgen op Facebook en Instagram. Daar doe je nog heel wat meer inspiratie op!

Comments