The Story of Passe-Partout

Er was eens…

Zo begint elk verhaal en eigenlijk ook dat van Passe-Partout.

Je kent het wel, je bent jong, je denkt de wereld te kunnen veranderen. In ieder geval, je denkt het beter te weten dan je werkgever en je besluit op je eigen benen te staan en de stap naar ondernemerschap te wagen.

In september 1998 heb ik die stap gewaagd en bescheiden dat ik was heb ik de keuze gemaakt dit samen te doen met enkele vennoten. In het begin was het “de” droom die uitkomt, de droom om je eigen vleugels uit te slaan en je ding te doen. Maar na 17 jaren is die droom ondertussen uitgegroeid naar een missie: zorgen dat mensen genieten van je producten die je op de markt zet, zorgen dat ze nog meer van hun qualitytime in huiselijke kring kunnen genieten… We zijn gestart met 13 mensen in onze productiehal van 1000m2, toen met 5 modellen. Vandaag hebben we 30.000m2 productiehallen waar 250 mensen tewerk gesteld zijn, en een designcenter van 3000 m2 met een 40-tal mensen die dagelijks werken in het ontwikkelen en optimaliseren van nieuwe modellen.

We exporteren ondertussen naar meer dan 20 landen met vandaag de Benelux en Frankrijk als grootste afzetmarkt. We werken met interne en externe Belgische en Nederlandse ontwerpers en ontwikkelen alles in eigen beheer. We werken er dagelijks aan om het onze dealers zo gemakkelijk mogelijk te maken en proberen steeds in te spelen in de steeds variërende wensen van de consument. Dit doen we steeds met respect voor al onze stakeholders: onze eigen medewerkers, onze klanten, hun klanten en al onze toeleveranciers. Het zit in onze DNA om het “goed” te willen doen voor de markt en onze klanten. Respect voor mens en natuur.

We zullen waarschijnlijk nooit de grootste en de beste worden….. maar we werken er verdomd hard aan ;-) Bij deze willen we ook alle mensen bedanken die dagelijks werken aan het welzijn en groei van Passe-Partout, zij die ook geloven in onze missie… Vandaag dromen we niet meer, we beleven hem ;-)

Dirk Steenbeke